tirsdag 27. mars 2012

Arbeidskrav 3 - Videoproduksjon

Her er filmen vi har produsert til arbeidskravoppgaven vår.

Produktmål:
Vi vil lage en video som skal åpne for refleksjon og samtale rundt det å holde rett fokus i arbeidet på skolen.


Nils kommer inn til dagens siste skoletime. Han er sliten og lei av dagen, og han oppdager at han glemte å få tilbake laderen til datamaskinen sin fra en kompis, som lånte den i friminuttet. Han har heldigvis akkurat nok batteri til ut denne timen. Han er opptatt med å spille et spill, og siden han verken ser eller hører noe som skjer i klasserommet får han ikke med seg at resten av klassen får gå hjem tidligere. Det oppdager han først når datamaskinen er tom for strøm, og da viser det seg at noen av medelevene har sperret døra slik at han ikke kommer seg hjem. Nils kjeder seg, har tomt batteri på dataen, og han har verken dekning eller noe underholdning på den gamle lånetelefonen sin. Han legger seg til slutt ned for å sove, da vaktmesteren kommer på låserunden sin og endelig slipper ham ut.

Vi ser for oss å vise denne filmen til elever, for så å få igang en samtale rundt det å holde riktig fokus i timene.


3 kommentarer:

  1. Tidenes film! Like at du skreiv om handlingen i innlegget, e nok ikkje så lett å forstå filmen heilt uten den tror eg. Kanskje du kunne skreve litt om kordan det va å vær personen bak kameraet?

    SvarSlett
  2. Fint å få lese sjølve handlinga i innlegget, men som også Kristian nemte hadde det vore interesant å få lese litt om dine tankar omkring sjølve produksjonen. Dette opplevde vertfall eg som tidkrevande. Eg følte også at under denne prosessen blei enda tydeligare kor viktig det er å samarbeide og fordele arbeidsoppgåver i gruppa.

    SvarSlett
  3. Det er heilt sikkert! Mange timer med arbeid som ligger bak den korte filmen. Hadde vi alle vert fulltids studenter, og hatt kun dette å tenke på så hadde det nok gått noe glattere. Kristian har nok rett i at budskapet i filmen ikke ble så tydelig som vi hadde ønsket. Har vist den til et par kolleger. Responsen var ikke akkurat enorm... :-) Sett i lys av at dette er vår første film (og sannsynligvis den siste), så synes jeg resultatet ble bra. Vi ser hva vi gjorde galt, og har erfart at å lage film er MYE arbeid. Når det gjelder selve produksjonen, så fant jeg vertfall ut at det å redigere videoklipp i Full-HD krever MYE datakraft. Min Asus X5DI fikk problemer. Samt at programmet som vi ble anbefalt (VideoPADeditor) ikke holder mål i det hele tatt. Jeg brukte Pinnacle studio 15.

    SvarSlett