tirsdag 14. februar 2012

Tankeverktøy

Jeg holder på å arbeide med mappeoppgave 1 denne uka, og tenkte jeg skulle bruke tankekart i Mindomo nå i startfasen. Jeg har notert noen av punktene jeg skal passe på å få med i oppgaven, men jeg holder fortsatt på å jobbe med det.

Sett bort i fra det lille vi prøvde på en samling i DKL101, så har jeg ikke noen erfaring med å bruke digitale tankekart. Tankekart i det hele tatt egentlig. For meg har tankekart vært noe jeg forbinder med startfasen av en oppgave, type brainstorming. Nå når jeg bruker et digitalt tankekart merker jeg at det blir mye enklere å holde en ryddig struktur, både fordi vi kan flytte på grenene etter hvert som tankekartet blir større og mer omfattende, og fordi vi kan velge å skjule deler av kartet.

Det kan være lett å bli forvirra når man har veldig mange stikkord og setninger fremme, og for min del er det lett å bli distrahert. Jeg kan la tankene vandre over på noe annet enn det jeg sitter og skal formulere, og da er det veldig greit å kunne skjule alle andre deler av kartet enn det jeg trenger der og da.

Her kan du se tankekartet jeg jobber med i Mindomo.

1 kommentar:

  1. Digitale tankekart er nok slik Høiland og Wølner skriv det i boka "Fra digital ferdighet til kompetanse" ukjent for mange(2007:53).

    Handskrivne tankekart er som du skriv oftast brukt i startfasen av eit arbeid. Det som er fint med digitale tankekart er at det vert enklare å nytte det gjennom heile arbeidsprosessen. Ein treng ikkje tenkje på plassbruk eller rotete handskrift. Det er oversiktleg, enkelt å bruke og kan brukast igjen.

    SvarSlett